lördag 20 juni 2009

Klintvallen

Det är andra dagen på sommarlovet och midsommar tillika. Vi hade inga egentliga planer för dagen annat än att Johanna skulle komma och att vi skulle äta god mat och åka iväg till något firande.

Vi läste olika annonser på nätet och då jag läste: klintvallen; yxkastning sa Johanna, dit åker vi :)

Inträde: Kommer man per fot är det gratis men annars var det 20 kronor för parkering på vägen in.

Aktiviteter: Det fanns en mindre uppsjö av aktiviteter, och några krävde förförståelse så som att vissa skulle man köpa biljetter till i tid för att få deltaga i, straffsparkar mot målvakt och bollregn hörde dit. Bollregnet var annars ett roligt lotteri där de fyllt ett rör högt upp med 500 bollar och det som föll i eller närmast en regnmätare då de släpptes ned vann.

Fiskdamm, som var slut lagom till att mina barn ville prova, fanns det. Ponnyridning som kostade 20 kr per barn. Lotter i olika lotterier, den för barn hade ett litet bonuspris till alla som köpte en lott, det fanns yxkastning, pilkastning, loppmarknad, bokloppis.

Naturligtvis var det sång och dans kring midsommarstången. Det var musik hela tiden förövrigt, vilket kändes lite väl klämkäckt när man just kom dit och inte riktigt hade landat i midsommar feelingen.

Fika: Det fanns fikatallrikar, kaffe och läsk men främst intressant för barnen var att det fanns våfflor för 25 kronor styck. Det såldes också hamburgare för 30 och korv för en tia, det fanns glass och godis och sittplatser nog att nästan ta bort vitsen med picknickkorg och egna filtar.

Utvärdering av dagens äventyr
Mamman:
+ Jag tyckte om att det var gott om aktiviteter.
- Fotbollsplanen var inte det mest sommarromantiska stället att vara på.Pappan:
+ Det fanns gott om utrymme och kändes inte trångt. och det fanns en "ävetyrsskog"att gå runt i när man hade tråkigt.
- Det kändes inte så mysigt med fotbollsplanen.
Edvin:
+Att få den där pandan ( i barnlotteriet)
- Inget var sämst.

Elvira:
+Att dansa kring midsommarstången
-Att nästan bli pissad på av en pissmyra.

Inga kommentarer: