onsdag 18 november 2009

Det har skrivits i "media" (läs aftonbladet) om vardagsmat och hur många rätter folk egentligen lagar regelbundet, det fick mig att fundera, jag som så ofta hittar på olika grejer, vad har jag på standardrepertoaren?

Korv
Prinskorv, potatis och rödbetssallad
Korv, potatis och bruna bönor ibland även vita bönor.
Korvgryta med rotfrukter
Korv och pasta
Korv potatis och senapssås
Korv+bacon stekt potatis och stekt ägg
Korvstroganoff med linser och ris
Varmkorv och mos
Korv i ugn med potatismos
Korv med stuvade grönsaker/potatis
Korv med stuvade makaroner
Grillkorv med bröd
Tunnbrödrullar med korv potatis och sallad.
Blodpudding :) korv eller hur

Kött
Lövbiff med pepparsås alt. ädelostsås och kroketter.
Biff :) ätes med vad som helst, biff är livet.
Fläskfilé och champinjonsås med färskpasta
Fläskfile, helstekt i ugn eller gryta serveras med sås och gratäng eller ngn kul potatis variant.
Plankstek, gör jag faktiskt ofta nog att det kan kallas vardagsmat :)
Schnitzel med potatis bearnaise och kapris/citron
Sjömansbiff
Biffstroganoff på lövbiff
Köttgryta med grönsaker och tomatbas serveras med ris
Kalops med morötter och potatis
Grillspett med olika grönsaker och kall Italiensk potatissallad med zucchini.
Pytt i panna och ägg
Hemlagad pizza med diverse på.
Piroger hemlagade med skinka eller köttfärs
Paj, fast det var en stund sedan.
Kött med stekta champinjoner

Kyckling
Friterad kyckling med sötsur sås
Kyckling i ugn med sås och strips eller dyl.
Kyckling ris och currysås
Grillad kyckling, potatissallad bröd och chiliaioli

Färs
Köttfärsås och pasta
Chiliröra med tortillas
Chiliconcarne med ris
Tacos
Köttfärsbiffar sås och potatis/kroketter
Köttbullar, tomatsås och pasta
Chilibullar och ris
Köttbullar och stuvade makaroner
Nikkalouktasoppa
Köttbiff med stekt lök
Hemgjorda hamburgare (fast det gör Jonas)

Fisk
Fiskpinnar
Hemgjord panerad fisk
Friterade räkor
Skagenröra på toast

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack här kan man ju få lite middagstips./Chrisina

Anonym sa...

Tjena vad du lagar mycket olika mat! Ska ta efter!

ps. nu ar jag i Goa, Indien sa nu lagar jag inte sa mycket mat alls...

KRAM, Karin