torsdag 18 juni 2009

Arbetetsmuseum.

Det är första dagen på sommarlovet, det regnar men mamman känner ett okuvligt mod att ge sig ut i vida världen.

Jag har konstaterat att barnen börjar bli stora nog att lätt hantera livet ute på äventyr även om man är helt ensam, det här ska därför bli äventyrens sommar har jag tänkt.

Kosan styr vi idag mot arbetets museum i Norrköping, hur osannolikt det än låter har vi, efter 6 år i Norrköping, fortfarande inte varit där.

Inträde: Gratis

Aktiviteter:
*Utställningar som naturligtvis varierar. Idag fick vi se allt från politisk konst till smutstvätt. Bäst av allt tror jag barnen gillade en utställning som visade bruksföremål på ett löpande band från 1950 och framåt. Det var allt från telefoner till små leksaker men allt jag kunde känna igen skapade stor succé hos barnen.

Kostnad: Gratis

*Sommarskattjakt, leta bilder från utställningarna, som belöning får barnen en magnet med en myra, mammans belöning blir att barnen verkligen vill i detalj studera varje utställning i jakt på sina bilder.

Kostnad: 25 kr/ barn då får de som sagt en stor myr-magnet, summa 100 för oss då.


*Pyssel för barnen i seriöst utrustad konstateljé med lätt självupptagen och inte så väldans barnkär personal. Över sommaren är temat "textilkonst", batikfärgning på fredagar och textiltryck övriga dagar, fanns även material till luffarslöjd och diverse, det var bara att ta för sig så länge man städade upp efteråt.

Kostnad: Gratis (ta med någonting att trycka på)



Fika: Det finns både fik och restaurang, vi slår till med 5 festis, 4 gigantiska kokosbollar och en lika sjukt stor kanelbulle, kalaset går loss på 150 kr precis men då ingår 30 minuters total vila i halvskön fåtölj medan barnen leker tåglekar i caféets väl tilltaga lekhörna.

Kostnad: ca 30 kr/ person summa 150 för oss 5.


Utvärdering av dagens äventyr
Mamman:
+Väldigt roligt som kan vara gratis om man hoppar skattjakt och fika.
Lekhörnan i caféet som gav en stund i lugn och ro

-Lite väl dyrt fika som möjliggjorde lugna stunden,
dessutom asläskiga hissar.

Elvira:
+ Gå på skattjakten
-Det fanns inget.

Alma:
+Kokosbollen, stooor och god
-Ingenting som kändes tråkigt.

Edvin:
+Skattjakten
-Inget var tråkigt

Vilgot:
+ Tåget i lekhörnan
-Tråkigt att måla.

Inga kommentarer: