söndag 6 januari 2008

En underbar dag och en underbar jul!

Idag är det sista dagen på jullovet, i alla fall för mamman i familjen Stare.

Det har varit en lugn och bra jul och fina dagar därefter. Jag känner när jag ser tillbaka att det är den bästa julafton vi firat någonsin. Så skönt att hitta sitt eget tempo och sitt eget sätt att göra saker på, finna traditioner som funkar för familjen.

De senaste dagarna har vi ägnat åt att tapetsera och fixa ute i ateljén och igår var jag följaktligen bara väldigt trött och slut. Kände att det var ett litet tråkigt slut på lovet men så kom dagen idag och överraskade med bara bra och fin saker.

Vi tog oss iväg in till kyrkan i stan på en jättefin gudstjänst med nattvardsfirande. Efteråt blev vi bjudna hem på lunch till Elisabeth och Johan. Det är kanske fånigt men det har varit en hemlig liten dröm till Gud i flera år att komma med i ett sammanhang där någon ska säga "häng med hem på lunch" varvid jag blev väldigt glad.

Efter en jättegod lunch och massor av lek för barnen gav vi oss iväg till Kolmården och det julspel som jag skrev om i tidigare inlägg.

Vi kom fram precis när det började, hade därmed inte samma tur med platserna som förra året men såg ändå rätt bra allt som hände.

Det var härligt att barnen var mer med i handlingen i år. Vilgot sov kanske ska tilläggas. Edvin var trollbunden, när kamelerna kom in fick han nästan tokspel av lycka och började sjunga på "min kamel den har två pucklar" medan kören sjöng stilla natt....
Vi gick ned sedan och tittade på djuren men det var inte läge att klappa kameler tyckte Edvin. Vi tände ljus och hälsade på många gamla bekanta från stan.

Sen tog vi oss ut i mörkret och trötta små barn ska äta middag nu....
I morgon börjar vardagen, en ny termin, början på ett nytt år och massor av spännande saker.

4 kommentarer:

Sebbes Fruga sa...

Jag gör en lång kommentar här, istället för att småkommentera i varje inlägg...

Skönt att jullovet varit till belåtenhet. Visst är dom trevliga, dom där Elisabet och Johan... ;-) Och god mat brukar det bjudas på hemma hos dom också.

Du är väl för skön. Telefonsamtalet till din syrra, alltså. En sån grym felringning. Det är ju helt osannolikt.

Jag hade fått tokspelet om mina barn hade skrivit sina, eller sina favoriters namn på väggen. Därför har vi bara pennor och pyssel i köket. Men du verkar ha jordens tålamod du.

Lycka till med skolstarten i morgon. Hoppas att det blir en bra termin för hela familjen!

Kram

Anonym sa...

Hej hej kan inte du skicka bilderna på mig och barnen..=)
Tjing tjing

Anonym sa...

Hej Marie!

Säkert kommer du inte ihåg mig, jag heter Jessica och var med i Juli01:s mailinglsta för typ hundra år sedan... Oscar heter sexåringen... Har också två tjejer, födda -03 och -05.

Har tänkt på dig ibland, och hade nån hemsidesadress och testade och hamnade här!

Tänk att du fått FYRA barn!! :o)
Kikade lite grann och det var så härligt att läsa om er vardag - känns som om du hittat helt rätt!

Hör av dig om du känner för att maila lite...

jessica-nyquist@tele2.se

faster atta sa...

Hej gumman!!! Var sugen på att träffa dej och barnen för ett tag sen men lästa på din blogg att ni var magsjuka.... Men nu är ni friska????? Saknar dej...

kram nina