onsdag 20 februari 2008

Sportlovet del1

Det är sportlov, nästan en hel vecka ledigt tillsammans att göra spännande roliga saker kombinerat med alla läkarbesök och annat som inbokats ledigheten till ära.

Världens största apelsin ser ni på bilden, hmmm inser att den ser helt normal ut....fast det var den inte. Den var stor som en melon, vi har aldrig sett någonting liknande och utsåg den som följeslagare på vår promenad genom Kolmården ned till skolsköterskan.

Elvira genomgick sedvanlig längd, vikt och synkontroll och när sköterskan frågade henne hur många fingrar hon hade på sin hand....och på andra handen då.....? svarade Elvira först att hon hade 5+5 fingrar och att det var 10 och att 10+10 var 20 och sedan sa hon till sköterskan..."du alltså din almanacka är för 5 år sedan....det står 2003 på den och det är faktiskt 2008 nu så den är 5 år gammal....varvid jag tror att frågorna lite sinade och mamman var sedvanligt ruggigt stolt över sitt smarta barn :)

Vi hade fikat på nedvägen innan besöket på en nästintill skrotad lekpark. På hemvägen gick vi långsamt långsamt, barnen och mamman var trötta så det förslog och som bekant lutar kolmården ned mot Bråviken så vi hade uppförsbacke hela vägen hem.
Vi stannade på Ica Delfinen och handlade grejer inför eftermiddagens strapatser. Det blev rischokladpaus för trötta små ben utanför Konsum.









Inga kommentarer: