lördag 16 februari 2008

Helger och heltid.

Det är helg mitt i heltidsjobbandet....helg och vila....hmmm eller hur...
Vi städar och städar och städar och städar lite till och där i mellan har vi olika projekt i huset.
När kommer tiden då man bara kan sitta ned med en kopp te och bara vara?
Läsa en bok spela lite schack....

Började dagen med att bara "by the way" städa hallen, sedan bakade jag och Alma stekpannebröd till frukost som inmundigades medan jag plockade diskmaskinen full och sedan torkade disk åt Alma som ville diska för hand. Jonas har kört övervåningen idag...vädrat madrasser, skurat och haft sig.

Ändå är där kaos....
Barnen är veritabla leksaksströsselterrorister....är det ett ord ens? Mitt stavningsprogram protesterade i alla fall :)
Idag satt dom med klossar och lekte i vardagsrummet och Jonas sa åt dom att gå upp...då sa Alma med ilsken röst "Du! det är så stökigt i vårat rum att man inte ens ser golvet!!!"

Det har blivit lite si och så med upprätthållandet av ordningen där sedan vi bytte rumsordning, Viras rum är i det närmaste soprent, alltid....deras rum är den totala motsatsen...alltid. Det tjänar ingenting till att städa, inte ens att vi köpte så mycket extra förvaring och gjorde hallen uppe till utökat lekrum...nu kan man knappt ta sig från trappan och in till dem....3 vildar i ett på tok för litet utrymme...

Framförallt för mycket nallar....jag köpte ett förvaringsrör i fiskform på IKEA men även om jag stoppar dem där i så töms de snart ut.
Precis hade jag kört ned dem där idag när Alma med en borste under armen krokade tag i korgen och tjoade till Edvin "kom så gör vi ALLA nallarna fina i håret" "jaaaaaaaa" jublade Edvin.

Jag jublade inte så jättemycket.
Ikväll är det i alla fall melodifestivalen och då tar arbetet en paus och vi får ha en liten nice stund tillsammans, mamman, pappan och barnen.
Popcorn ska vi ha också....det är en klassiker....
Kanske är det dem jag börjar morgondagen med att dammsuga ur mattan *smile*

1 kommentar:

Ossa sa...

Det verkar som du har skapat något slags Perpetuum Mobile. Fast skall inte en sådan ge energi? Din skapelse verkar mest kräva energi. Bortsett från det, verkar den pågå i evighet så då är det ju rätt. En omvänd sådan kanske?

Puss

Fadren