onsdag 10 oktober 2007

Varför ta en sak i taget?

Jag har en tendens att ta tag i saker när jag är ensam. Ensamhet triggar väldigt mycket kraft i mig märker jag. Det betyder att jag alltid hinner städa mer om inte Jonas är hemma....kanske är det för att man inte kan koncentrera sig med så söt man under nosen...? Men i alla fall :)

Om mannen nu är på andra sidan jorden så kanske man måste ta i ännu lite mer kände jag. Varvid jag omedelbart införde diverse förändringar i hemmet som vi pratat om så där lite löst ett tag.

Den första är den svåraste för mig.



Det här är sista bilden tagen på en ammande Vilgot (medan jag skriver det pratar en annan del av hjärnan för sig själv och säger nej...nej....neeeeeej).

Det gör ont i hjärtat men han måste sluta nu. Det har varit mysigt att amma och att det fungerade så bra känns bra. Han kom här om morgonen och sa "tötig" (törstig) jag erbjöd lite oboy men då skakade han bara flinandes på huvudet och sa "nene" (mjölk). Det går inte känner jag...Jag vill vara mamma och person, inte mjölkpaket och törstsläckare.

Var bestämd var det enda BVC sa....så jag får väl vara det då.
Känner samtidigt panik...ska jag klara det här...är det rätt beslut?

Beslutade mig samtidigt då för andra mer lätthanterade saker:

*I fortsättningen leker man inte i vardagsrummet utan där uppe. Fyra som släpar leksaker ned och en som bär upp sa Jonas i morse, det funkar inte....nej han har rätt det funkar inte, vi blir galna. Det är ju inte som att inte de 3 rummen där uppe inte skulle räcka egentligen.

*Ingen tv på vardagar mer än Bompa, annars har jag tillåtit det sedan de började heltid på dagis...men nej usch...det är ju mot mina principer.

*Sen måste jag sluta serva barnen av ren rutin. Mycket sitter kvar. Jag skär maten till barn som skär själv på dagis. Jag bär Vilgot in från bilen även fast han kan gå med stöd. Men hur smart är alla de här sakerna egentligen? När jag skurit maten klar är det dags att skära nästa omgång med portioner, hinner aldrig äta själv. Promenaden in från bilen, väska, jackor, nallar, post....behöver jag lägga 10 kg barn på den packningen?

Simplify mitt tips till mig själv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja som sagt stora ;)