Jag har aldrig varit väldans förtjust i marsipan,
men gillar man att dekorera tårtor så är det liksom nybörjarmaterialet nr ett.
Av en slump hittade jag ett recept på fondant för något år sedan som jag ville prova,
det är en total livräddare, så mycket lättare att arbeta med och toklätt att göra..
Man börjar med att hälla en hög marshmallows i en skål med en några droppar vatten och en skvätt valfri karamellfärg.
Skålen körs sedan i mikron i så där en 30-40 sekunder.....
Av en slump hittade jag ett recept på fondant för något år sedan som jag ville prova,
det är en total livräddare, så mycket lättare att arbeta med och toklätt att göra..
Man börjar med att hälla en hög marshmallows i en skål med en några droppar vatten och en skvätt valfri karamellfärg.
Skålen körs sedan i mikron i så där en 30-40 sekunder.....
Häll sedan på osunda mängder med florsocker, hur mycket som helst....
...och sedan lite till
När dina händer inte längre sitter fast i smeten utan den är en deg som går att knåda då är den klar.
...och sedan lite till
När dina händer inte längre sitter fast i smeten utan den är en deg som går att knåda då är den klar.
Kavla ut i tokgenerösa mängder florsocker.
Kan vara bra att veta att skarvar och veck bara slätar ut sig så det räcker med att lägga fondanten i en knöl på bordet för att ändå få ett jättefint, elastiskt och slätt lock till tårtan.
Kan vara bra att veta att skarvar och veck bara slätar ut sig så det räcker med att lägga fondanten i en knöl på bordet för att ändå få ett jättefint, elastiskt och slätt lock till tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar