torsdag 23 juli 2009

Vilket härligt äventyr vi har varit på idag!

Det är inte utan att man är lite trött....köpte pizza till middag och somnade i soffan direkt jag ätit upp den :)

Vi började med lunch på "Wärdshuset" i gamla Linköping. Det finns ingenting som går upp emot riktiga restauranger, det tycker både föräldrarna och barnen.

På servitrisens fråga om Vilgot kanske ville ha ett "lite stadigare glas" svarade vi uppenbart "nej", man vill ju känna att det är fint när det är fint även om man är 3 år :)

Mmmm vilken god mat vi fick sen då....alla valde lite olika, men jag tror att Elvira kanske valde det godaste....en galet god lax.....fast planka är ju alltid gott..... :)

Vi fick lite sött besök, av en katt och några fåglar.

Jonas
spekulerade i om det var en slump att närgågna hoppiga fåglar och katter samlats på en plats.


Barnen tyckte att katten var lik Tussen och skojade halva lunchen igenom om att (kattungen) Unike skjutsat Tussen till Linköping i vår andra bil och att hon hade halsband bara för att vara fin på resturangen :)

Kyparen tyckte nog inte att halsbandet var fint nog tror jag för efter en stund tog han "Tussen" och snörde henne över staketet.

Efter lunchen tog vi en titt på värdshusets trädgård som var helt otroligt fin.

Det fanns ett Lusthus som A
lma kallade för "Burk" och en gammal Kägelbana .


Vi begav oss i sakta mak genom den fina gamla bebyggelsen förbi telefonkiosker i gammal stil och stiliga poliser upp mot
Fenomenmagasinet
Hur kan det bäst beskrivas?

Det är som teknikens hus i Lul, bara mer trångt, mycket varmare, tusen fler plottriga saker och på något vis inte alls lika bra.










Då våra barn var i olika stadier av oföddhet när vi spenderade som mest tid på Teknikenshus var de lyckligt omedvetna om detta faktum och

hade en galet rolig dag :)

och det hade ju pappan och mamman också....



.....och när det blev för varmt fick man ju gå ifrån och prova några av de 28 glass sorternaDahlbergs Café.












Tilläggas ska också att när vi passerade souvenirshoppen på vägen ut från Fenomen så köpte mamman en foppatoffel nyckelring till bilnyckeln för 24 kronor och pappan en solcellsdriven helikopter för flera hundra.....någonting att komma ihåg i morgon när mamman tar med familjen till Billbäcks plantskola ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Galet va mysigt ni verkar ha haft det!

KRAM, Karin