tisdag 15 juli 2008

Elvira, Marie, Elisabeth Stare 7 år

Vår stora tjej har blivit stor nu.

Det är så man nästan inte förstår att det är sant, man tittar på babybilderna och minns så tydligt den dagen hon föddes, det känns som alldeles nyss.

Nu är hon redan 7 år, stora damen som ska börja skolan på riktigt till hösten, även om det kändes som på riktigt med förskoleklassen också.

Elvira Stare, jordens klurigaste lilla sjuåring, smart, modig, lurig och kanske lite ängslig ibland också. Jätteläskigt att cykla men en magpirrande baggis att släppa taget från översta pinnen på repstegen och falla mot marken.

En tjej som kan läsa och skriva och räkna, som experimenterar med skrivstil, att klara av saker är viktigt.

Älskar att samla på saker, det är nog ingenting som inte snabbt blir en samling, kapsyler, vackra stenar och snäckor, Petshops, små hundar och djur, pappersbitar, klistermärken, plåster, plastbitar och det vi andra kort och gott skulle kalla skräp är värdefulla skatter som ordnas systematiskt.

Roligast just nu är nog just samlandet och datorer. Utmaningar är också viktigt, att ta sig högt upp i trädet, att våga det man inte vågat innan, se läskiga filmer som Narnia och Anastasia kanske just för att de är lite lite för läskiga egentligen. Att dra ut den nästan helt lösa tanden med garn i dörren ute.

Våran alldeles egna fantastiska Elvira.

Inga kommentarer: