onsdag 30 april 2008

Valborgstraditioner?

Alltså jag efterlyser valborgstraditioner.

Det skulle vara så bra om man visste vad man ska göra ikväll, jag är så väl förberedd att jag inte ens tänkt på att det är valborg.

Dessutom röjde jag ut allt från under trappan igår och diskade ingenting så det återstår en hel del att göra innan man ens lite kan känna att det är valborg.....hur det nu borde kännas.

Optimalt skulle man vara hemma hela dagen, premiärgrilla till lunch och hitta någon rolig brasa sen på kvällen. I den verkliga verkligheten kommer Jonas hem med barnen vid 5 tiden om jag har tur, vid 6 tiden om det är som igår.

20.30 tänder de elden uppe i marmorbrottet. Den platsen kallas för "titt-ut" av god orsak, hade av samma orsak lika gärna kunnat heta "trill-ut" varvid vi inte åkte dit förra året, då letade vi runt som galningar och hittade tillslut en liten lokal eld på ett kvarter här borta....utan kör och sånt då naturligtvis och med smällare som fick barnen att gråta och oss att tvingas åka hem ganska omgående.

Om dom kommer hem sex så kanske man kan grilla någonting lite snabbt...men vad? Kyckling har vi, korv också och ngn form av fläskkött...inga grillpinnar dock, kanske kyckling då för att kopiera min syster....men till det då? Potatisgratäng...? Kanske...

Usch....jag önskar att jag hade bra traditioner för valborg med mig, vad minns jag från när jag var liten, elden vid planen och den stora vid skolan...det är väl ungefär det.

På valborg borde man träffas med kompisar och laga mat och ha roligt....kanske en tradition att försöka införa i framtiden.

1 kommentar:

Deleine sa...

vi ska träffa vänner och grilla kyckling tillsammans =O) Det är min nya tradition!!! Det är väl bara att ringa någon trevlig granne och höra om de också vill komma och äta kyckling med er eller någon trevlig familj från er församling!!!! Sitter säkert fler människor där ute som inte har så mycket planer för valborg!!! Det är juh kanske inte den mest firade traditionen i världen!!! Grattis till katterna!!!!!!!!! Ha en trevlig kväll!! Kram från syster och familj!