torsdag 6 mars 2008

Pyssel post!

Hurra Hurra idag kom det post till barnen, egentligen till flickorna men det var liksom som att pojkarna översåg med adressaten när dom såg att kuvertet var fyllt med roligt pyssel.

Intressant nog hade mamman inget limstift hemma, eller jo det hade hon men det stod inte att finna då det tillhörde Elvira 6 år och hon nog inte ville dela det med sina syskon...

Jag sa "vänta tills i morgon så köper jag ett nytt lim...." Men dom tyckte att dom bara kunde lägga ut pysselbitar på pappret så länge och det det är nästan så jag funderar på att aldrig köpa lim mer för dom pysslade och pusslade och när pappret var fullt hällde dom av allt och började om igen :)



Här är Vilgot som klipper med saxen :) spännande nyfunnet nöje i Lillemans liv.

8 kommentarer:

Deleine sa...

Känner mig som en duktig moster nu =O)

Marie sa...

Dom blev jätteglada!

Karina sa...

Vilka söta barn ni har! särskilt det prickiga ;)
Må gott och ha en mysig helg ni som har vår i luften... här ligger snön halvmetersdjup och solen lyser så det gör ont i ögonen.

Sebbes Fruga sa...

Nu kommenterar jag här, fast det är köksinlagget jag egentligen villkommentera...

JÄTTEFINT!!!

Nu berättar du i detalj för mig hur ni har gjort,vilken typ av färg och pensel ni har använt, och all annan information jag behöver. Jag vill jag vill jag vill måla om i vårt kök oxå, för en total make over är inte att tänka på i dessa dagar.

Marie sa...

*hehehehe* det är nu mitt fina blanka lyxkök kommer att framstå som rena budgetkonceptet....

Jo vi började bra och köpte dyra nordsjö snabbtorkande högblank lackfärg till köpmansdisken...men färgen torkade för snabbt...den dyra fina lackpenseln från den lokala bygghandeln läckte strån som en hårande hund och köpmansdisken är, även om det inte syns på kort, ruggigt ful på grund av detta och kommer att målas om vid bästa ork och tillfälle som inträffar.

Färgen torkade för fort, och var tunn och rinnig, den täckte dåligt och den blev randig om man strök mer än en gång, den var också dyr och penseln som var lika dyr var värdelös...

så till historien om resten av köket. Vi åkte till Ö&B och köpte deras högblanka (80) antikvita lackfärg, burken kostade kanske 69 kronor mot nordsjös burk för 160.

Färgen torkar visserligen inte på ett dygn ordentligt men å andra sidan kan man verkligen jobba luckorna så att de blir jämt färgade, den är tjock och krämig och täcker blått nästan på första varvet och eventuella rinnande droppar kan man utan problem och utan fula märken dra bort efter en stund med penseln.

Penseln då...jo det var också ett ö&b fynd, den billigaste lackpenseln de hade :)

Hela köket utöver köpmansdisken kostade kring 300 kr att måla om :) det kan man leva med...

Marie sa...

Till Karina:
Kan inte fatta att ni har snö, det känns helt overkligt :)
Visst har jag söta barn...och liten Prickigkorv kille, fast det är synd om honom, vattkoppor var verkligen hemskt :(
Är det nu jag ska avsluta med att säga att jag ska gå ut och beundra krokusarna i min trädgård....*smile*

Karina sa...

Jag blir riktigt avis på att ni har vår därnere... här var -15 i morse, och soligt. Nu har det mulnat på så det blir väl varmare, och mera snö :(
eländes elände...
jag rabblar "smält, smält, smält, smält..." och hoppas det går fortare då ;)
hälsa Jonas :)

Marie sa...

*hehehe* Jag minns hur Jonas brukade skotta bort snön från gräsmattan och kasta ut den på gatan så att den skulle smälta bort fortare.